#065 Naar een nieuwe bouwindustrie [RE:]

De nieuwe bouwindustrie is circulair en volhoudbaar. Zowel economisch als voor de planeet en daarmee voor onszelf. Hierin werken bouw en maakindustrie samen met voor elke schakel in de keten een passende businesscase.

Zover is het nog niet.  Als we kijken naar de afgelopen vijf jaar zijn we niet veel stappen verder gekomen. We ontwerpen niet samen, we meten alles als losse prestaties. We denken niet goed na over het businessmodel voor en met anderen in de keten, over de kosten en baten in het gebruik nu en later van een bouwwerk.

Hoe komt dit? Wat is nodig om dit te doorbreken? Hoe maken we vaart, volume en schaal? Wat moet anders en beter? Over de drie niveaus van versnippering. Het belang van goed ontwerp en opdrachtgeverschap. De zeven stappen van verandering, integraal sturen, Europa en regelgeving als maatlat voor keuzes. Het raamwerk voor circulair ontwerpen. En vooral OMDENKEN.

Deze podcast gaat 11-06 ON AIR en  is een [RE:]Upload van podcast #052 met Jeanette Levels [25-10-2023] LBP|SIGHT en Circonnect .

Jeanette was ook onze gastspreker bij De Over Dwars Lezing [12-12-2023] In de podcast lag het accent op het belang van circulair ontwerpen, opdrachtgeverschap en wat de bouw en maakindustrie van elkaar kunnen leren. In De Over Dwars Lezing gaat Jeanette vooral in op de voorwaarden en manieren waarop de bouw en maakindustrie samen kunnen werken aan een circulaire bouweconomie. Zie Presentatie Naar een nieuwe bouwindustrie

De podcast #052 met Jeanette Levels is de laatste in een serie van drie over het (her)ontwerpen van producten, diensten en businessmodellen om circulair te ondernemen.

De 1e is podcast #042 Het mes snijdt aan twee kanten met Pieter van Os
De 2e is podcast #046 In de MAAK met Martijn Kerssen

INFO
LBP|SIGHT
CIRCO Updates
Circonnect  
Haak aan bij CIRCO of meedoen aan CIRCO Tracks
CIRCO Hub Oost-Nederland
Kiemt
Oost NL

 

inspireren