• Podcast #031 Elektrificeren op alle fronten

  Met Ron van de Beek

  De kosten voor energie rijzen de pan uit. Bedrijven en vastgoedeigenaren willen besparen op verbruik en kosten. We moeten van het gas af. De wereld gaat over op elektrisch. Daar heb je slimme installaties en nieuwe technologie voor nodig. Over investeren met oog voor besparen en rendement in de toekomst. Het digitaal koppelen van systemen en sturen met data. Over kijken naar het geheel en gedeelde belangen. Van idee, ontwerp, realisatie, exploitatie, beheer en onderhoud tot en met vervanging.

  ABB Benelux

  Bekijk podcast
 • Podcast #030 Pro bouwen. Tegen het systeem

  Met Lucas De Man

  Het is geen hype meer. We staan voor een grote systeemverandering. De wake upp call is geweest. Iedereen is wakker. De WHY is helder. Nu gaat het om het HOE. Alle innovaties zijn er al.
  Maar we doen er niets of onvoldoende mee. Er is geen ‘silver bullet’ en geen nieuwe waarheid. Het wordt een zoektocht met fouten. Over de toekomst van de bouw.
  Van natuurlijke en biobased materalen naar hoe we deze verbouwen, produceren, er mee bouwen en wat dit voor het landschap betekent.

  Biobased Creations

  The Exploded View Beyond Building

  Design by Nature

  Bekijk podcast
 • Podcast Gast Podcast: Soft Spot #03 ICT & AI. Perspectief Praktijk Product

  In deze derde en laatste Soft Spot Gast Podcast bespreken we de ontwikkelingen van AI in zowel de business als op de universiteit.
  Digitaal Architect Kai Gartner spreekt zich uit over het onderwijs vs. ‘het gewoon doen’ in de I(C)T-wereld.
  Tijmen de Vries, CEO van Kexxu, neemt ons mee in de wereld van AI, neurale netwerken en sensors. Zijn visie: als je idee iets of iemand helpt, heeft je business bestaansrecht.

  We vragen ons af of de zakenwereld en academische wereld ergens ook complementair zijn. En, waarom goede ideeën of ontdekkingen uit onderzoek niet direct converteren naar een succesvol product of service.

  Ook te beluisteren op Zanemoon Kennisbank

  Soft Spot is de podcast van Zanemoon over technologie, nieuwe ontwikkelingen, softwares en digitalisering. We delen wat we wél weten en wat we niet weten. Over successen, valkuilen en obstakels, techniek en mensenwerk. Welkom in de wereld van de Soft Spot

  Bekijk podcast
 • Podcast Gast Podcast: Soft Spot #02 Development Slagkracht

  In deze tweede Soft Spot Gast Podcast gaat onze host Arjan te Lintelo in gesprek met Paul Rijken en Olaf Zernitz.

  Paul maakte met zijn bedrijf Droppel een sprong in het diepe, want van de IT-wereld wist hij nog weinig. Wat hij wel weet, is hoe je moet ondernemen en je blunders te boven moet komen.

  Olaf bouwde een remote development-hub voor zijn bedrijf dir/Active. Hij belicht de virtuele obstakels en geeft advies over het aansluiten van remote teams.

  Ze vertellen over hun reis in Oekraïne, met een boemeltreintje vanuit Kyiv naar Chernivtsi – waar ze de code kloppers aan het werk zagen.

  Ook te beluisteren op Zanemoon Kennisbank

  Soft Spot is de podcast van Zanemoon over technologie, nieuwe ontwikkelingen, softwares en digitalisering. We delen wat we wél weten en wat we niet weten. Over successen, valkuilen en obstakels, techniek en mensenwerk. Welkom in de wereld van de Soft Spot.

  Bekijk podcast
 • Podcast Gast Podcast: Soft Spot #01 Van A naar Zanemoon.com

  In deze eerste van drie Gast Podcasts met Zanemoon gaat onze host Arjan te Lintelo in gesprek met Antoin Bakelaar en Charlotte Koning.
  Antoin – de founding director van Zanemoon – vertelt hoe een mooie lentedag heeft geleid tot dit nieuwe softwarebedrijf. Hoe hij graag onder de ‘motorkap’ kijkt bij softwares en legt uit waarom remote werken werkt. Met Charlotte (CEO) gaan we in gesprek over data, AI, IT-opleidingen en het werken met verschillende culturen. Een gesprek over (jezelf) ontwikkelen.
  Zanemoon Developing your opportunities
  Ook te beluisteren op Zanemoon Kennisbank

  Soft Spot is de podcast van Zanemoon over technologie, nieuwe ontwikkelingen, softwares en digitalisering. We delen wat we wél weten en wat we niet weten. Over successen, valkuilen en obstakels, techniek en mensenwerk. Welkom in de wereld van de Soft Spot

  Bekijk podcast
 • Podcast #029 De wijde blik [Deel 2] Kan de bouw de crisis aan?

  Met Ben Spiering, Jurgen van der Heijden en Johan Riezebos

  Welke crisis bedoelen we? Begrijpen we wat we moeten en kunnen doen? Wat is het oplossend vermogen in de bouw? Hoe je een enkel middel in kunt zetten voor meer doelen. Over samenwerken en gemeenschapskracht. Op zoek naar nieuwe verhoudingen tussen omzet-, relatie- en waardegedreven denken en werken. Weigeren te bouwen wat niet nodig is.
  Over liefde voor het vak, professionaliteit, het recht om uit te dagen en ruimte maken om binnen en buiten de lijntjes te kleuren.

  Dit is het tweede en laatste deel n.a.v. het boek ‘Naar een circulaire economie. Manifest voor transitie en regeneratie’. Redactie: Gertrud Blauwhof, Stan Kerkhofs, Wim Veldman en Willem Verbaan [Uitgeverij Blauwdruk]

  RWS Ben Spiering

  Ella Vogelaar Academie Jurgen van der Heijden

  Ter Steege Advies & Innovatie Johan Riezebos

  Bekijk podcast
inspireren