• Podcast #036 Wat als later nu is

  Met Richard van Leeuwen [SAXION]

  De energietransitie komt nu in een stroomversnelling. Waar staan we en wat is nodig voor een duurzaam energiesysteem. Wat kunnen we vandaag doen. Waarom systeemintegratie de weg vooruit is.

  ‘ Ik mis het grote verhaal. Wat wordt het energiesysteem in 2040. Waar gaan we naar toe. Wat is de beweging die we willen maken ‘ [Richard van Leeuwen]

  Zoeken naar nieuw evenwicht [Lectorale rede Richard van Leeuwen + LINK naar boekje: Nieuw Evenwicht]

  Meer over Richard van Leeuwen [SAXION]

  Bekijk podcast
 • Podcast #035 Er kan al genoeg

  Met Jip van Grinsven

  Het is cruciaal om écht anders te bouwen. De bouwsector kan de grootste aanjager van een regeneratieve samenleving worden. Wat betekent dit ? Succesfactoren en knelpunten. Voorwaarden en voorbeelden. Er kan al genoeg wat we vandaag kunnen doen.

  Alba Concepts

  Bouwen binnen CO-2 budget

  Bekijk podcast
 • Podcast #034 Het verschil maak je met mensen [De Gideonsbende – Deel3]

  Met Gert van Vugt [De Gideosbende]

  Drie transities in de bouw gaan hand in hand: biobased bouwen, industrialiseren en digitaliseren. Wat is de samenhang en hoe versterken ze elkaar? Het is geen technisch probleem maar een sociale opdracht. Hoe industrieel bouwen sneller kan. Over de markt van restwaarde en anders financieren.

  De Gideonsbende wil de bouw veranderen in een sector die bijdraagt aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving. Dit vraagt om een radicaal andere manier van ontwerpen, bouwen, onderhouden, samenwerken en financieren De Gideonsbende

  In deel 3 [laatste in deze serie] is de invalshoek materialen. Met Gert van Vugt van Sustainer

  In Deel 2 Podcast #033 ‘Onrust keer perspectief is actie’ met René Breman staat de energietransitie centraal. Info:  BREMAN en BREiNN

  In Deel 1 is dit sociale innovatie. Podcast #032 ‘Voorbij wat is’. Met Serena Scholte. Info: Spinwaveslab

  Bekijk podcast
 • Podcast #033 Onrust keer perspectief is actie [De Gideonsbende – Deel 2]

  Met René Breman [De Gideosbende]

  Met een andere mind-set en door op een andere manier samen te werken, kunnen we enorme stappen zetten om de energietransitie te laten slagen. Hierbij is techniek belangrijk maar in de kern is dit geen technische opgave. De echte opgave is de sociale transitie.
  We kunnen in 2030 acht miljoen huizen energiepositief krijgen. Hoe? Organiseer onrust en noodzaak om in beweging te komen, schets het perspectief en ga aan het werk.
  Dit is het decennium van actie. Over het DNA van Breman en het BREiNN hier achter.

  De Gideonsbende wil de bouw veranderen in een sector die bijdraagt aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving. Dit vraagt om een radicaal andere manier van ontwerpen, bouwen, onderhouden, samenwerken en financieren.

  In Deel 2 staat de energietransitie centraal.

  In Deel 1 is dit sociale innovatie Podcast #032 ‘Voorbij wat is’. Met Serena Scholte Over haar – Spinwavelab

  Deel 3 – Podcast #034 ‘Het verschil maak je met mensen’ [laatste in deze serie] is de invalshoek materialen. Met Gert van Vugt Sustainer Homes

  MEER INFO De Gideonsbende Breman BREiNN

  Bekijk podcast
 • Podcast #032 Voorbij wat is [De Gideonsbende – Deel 1]

  Met Serena Scholte [De Gideonsbende]

  Om de klimaatdoelen van Parijs te halen moet er een wonder gebeuren. Dat vraagt om een radicaal andere manier van ontwerpen, bouwen, onderhouden, samenwerken en financieren. De bouwsector heeft hierbij een belangrijke rol. Die moeten we dan wel pakken. Dit moet op andere manieren dan nu. In deel 1 staat sociale innovatie centraal. In de bouw gaat het al snel over techniek. Maar veranderen slaagt pas echt als er aandacht is voor zelforganisatie, nieuwe vormen van leiderschap, slimmer (samen) werken en co-creatie (binnen- en buiten de organisatie).

  De Gideonsbende

  Over Serena Scholte – Spinwavelab

  Bekijk podcast
 • Podcast #031 Elektrificeren op alle fronten

  Met Ron van de Beek

  De kosten voor energie rijzen de pan uit. Bedrijven en vastgoedeigenaren willen besparen op verbruik en kosten. We moeten van het gas af. De wereld gaat over op elektrisch. Daar heb je slimme installaties en nieuwe technologie voor nodig. Over investeren met oog voor besparen en rendement in de toekomst. Het digitaal koppelen van systemen en sturen met data. Over kijken naar het geheel en gedeelde belangen. Van idee, ontwerp, realisatie, exploitatie, beheer en onderhoud tot en met vervanging.

  ABB Benelux

  Bekijk podcast
inspireren