• Podcast #024 Ik ben een kijker

  Met Chantal van den Berg – Bouwfotografe

  Haar werk is kijken, observeren, wat gebeurt waar, waarom en wat doet iemand. Dat moment vastleggen. De bouwbranche breed in beeld. Van werken aan het spoor tot bouwprojecten van begin tot eind. Ze weet hoe de bouw werkt, heeft alle certificaten, kan een planning doorgronden en heeft al meer dan 100 buitendienstregelingen op het spoor gefotografeerd. Chantal van den Berg is een ondernemende fotografe van de nieuwe generatie. Een vakvrouw en insider met oog voor de foto die er toe doet.

  Bouwfotografe

  Bekijk podcast
 • Podcast #023 Ruwe kaders. Harde creativiteit

  Met Cem Ada en Sander ter Harmsel.
  LKSVDD ARCHITECTEN

  Architectuur als vak en professie. De kruisbestuiving van veel ervaring en een onbevangen blik op de zaak. De impact van digitalisering op architectuur en de gebouwde omgeving. Over opdrachtgevers, eigenaarschap en de invloed van eindgebruikers. Waarin de TU Eindhoven en TU Delft verschillen en ook weer niet. Waarom kaders en creativiteit heel goed samengaan.

  LKSVDD Architecten

  ArchiKidz

  Bekijk podcast
 • Podcast #022 Samen ga je sneller

  Met Anne-Mette Andersen van AM Landskab

  Hoe het proces om woningen te bouwen sneller kan. Essentieel is samenwerken. Over de rol hierbij van projectontwikkelaars en de bouwsector. Voorbeelden, inzichten, handvatten en tips. Hoe je tempo maakt met de VIJF P’s.

  AM Landskab

  Provincie Utrecht Versnelling Woningbouw

  Bekijk podcast
 • Podcast #021 Woningmarkt is verleden tijd. Volkshuisvesting daar moeten we het over hebben.

  Met Alle Elbers en Pieter van der Kooij van EMCEO

  De woningmarkt zit op slot. Vooral het middensegment kan geen kant op. De wooncoöperatie biedt hiervoor de oplossing. Over uitgangspunten en praktijk van dit model voor de middenhuur. Waarom een coöperatieve woonsector het verbindend segment is tussen sociaal en markt. In gesprek met inspirerende ondernemende volkshuisvesters.

  Coöperatieve EMCEO U.A.

  Bekijk podcast
 • Podcast #020 Huren bij jezelf

  Met Colin Spiegelaar van De Woonvrienden

  Over het woonconcept van de Woonvrienden en wooncoöperaties in het algemeen. Het functioneren, of juist het ‘niet’ functioneren van de woningmarkt.
  Waarom het coöperatief model kan zorgen voor een toekomstbestendige en betaalbare woningvoorraad. Alles over dit coöperatieve model dat tussen huur en koop in zit.

  De Woonvrienden

  Bekijk podcast
 • Podcast #019 Kwaliteit Geregeld

  Met Martijn Broeze van Borg4

  Wat betekent de Wet kwaliteitsborging (Wkb) voor Bouwend Nederland. Wat verandert er aan spelregels voor het bouwen, verbouwen en renoveren. Hoe bereiden we ons hierop voor. De wet zou samen met de nieuwe Omgevingswet ingaan op 01-07-2022. Dat wordt verschoven naar later. Minister Hugo de Jonge maakt in maart bekend of dit 01-10 of 01-01-2023 wordt.

  Over kwaliteit in brede zin en vooral over visie en de idee van de Wkb. Uitgangspunten, bedoeling, stand van zaken, handvatten en hoe deze toe te passen.

  BORG4 Build to boost

  Bekijk podcast
inspireren