THE NEXT BIG THING IN ENERGY. How microgrids are taking over the world.

WEBINAR OP 15-09-2020. LIFE VANUIT STUDIO STREAM IN UTRECHT. Over de opkomst van decentrale energienetwerken, oftewel microgrids.

In Europa heerst een schijnzekerheid over onze energievoorziening. We gaan er immers vanuit dat ons elektriciteitsnet altijd aanstaat en vlekkeloos werkt.

Echter, door verschillende oorzaken en nieuwe ontwikkelingen nemen de energie-onevenwichtigheden dramatisch toe.  (Paul Vosbeek – CEO QuinteQ Energy)

 

Experts van wereldklasse op het gebied van duurzame energietransitie praten over hoe veerkracht en stabiliteit in energievoorziening en -opslag vergroot kan worden.

Centraal staat de microgrid met drie invalshoeken 1. Militair en Humanitair 2. Eilanden en Remote 3. Commercieel en Industrieel.

Meedoen is gratis. INFO en de ‘Sign Up Button’ in de Programma-Flyer The next big thing in energy Voertaal is Engels.

 

De keynote speaker is Peter Asmus, een internationaal gerenommeerde autoriteit op het gebied van microgrids. Hij deelt zijn wereldwijde perspectief op microgrids, recente ontwikkelingen en toekomstige trends. Daarna zoomen experts op militair en humanitair gebied, eilanden & remote en commerciële en industriële toepassingen in op het onderwerp.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan afgelegen mijnbouwgebieden, energievoorziening op eilanden, kampen bij VN-missies en laadstations van elektrische auto’s maar ook eilanden zoals Ameland, Terschelling of Pampus.

 

QuinteQ Energy ontwikkelt vliegwieltechnologie voor energieopslag in microgrids. Dit doen ze in samenwerking met Thales, Saxion en Universiteit Twente. De BouwKlup is supporting en service partner. Accent hierbij ligt op het ontwikkelen van civiele en industriële toepassingen en het zoeken en selecteren van potentiële afnemers en eindgebruikers voor deze technologie. De Siers Groep (evenals Thales lid van de BouwKlup) werkt ook mee aan dit project. De ontwikkeling hiervan wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van OP Oost en de Europese Unie.

 

Voor het event van 15 september is ook al een follow-up gepland: tijdens zogeheten ‘breakoutsessies’ wordt, met uitbreiding van een panel van deskundigen, per toepassing ingezoomd op de mogelijkheden.

Dit online event vindt plaats op dinsdag 29 september. Info hierover volgt binnenkort.

Meer informatie: www.quinteqenergy.com/theproject/events

inspireren