Let’s Talk. LIVE PODCAST. RIBO – Gouden handjes. Poten in de klei

In gesprek met Maurice Beijk over het RIBO Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht op het Landgoed Twickel. Live Podcast tijdens ‘Let’s Talk. Twee jaar Podcast De Bouw Belofte’. Steun RIBO. Wij zijn FAN.

RIBO op het Landgoed Twickel is de Overijsselse broedplaats voor restauratietalenten, innovatie en duurzaam & circulair bouwen. Hier worden samen met het ROC van Twente jongeren opgeleid en professionals getraind in het restaureren van monumentale gebouwen en het hergebruik van historische bouwmaterialen.

Over de ‘nieuwbouw’ van het restauratie- en innovatielab. Een circulair project en iconisch voorbeeld van het verbinden van ambacht en hightech. Hier krijgen innovatieve ontwikkelingen binnen de restauratie, het werken met hout, duurzaam en circulair bouwen, een plek. Dit lab wordt een belangrijk onderdeel van het Praktijkcentrum.

‘Circulariteit is niks meer en niks minder dan het zo lokaal mogelijk beheren en beheersen van de bronnen voor energie, water, materiaal, voedsel en ambacht. Ontwerpen, bouwen, opleiden met materialen die voorradig zijn. Volhoudbare projecten realiseren, daar ga ik helemaal voor’ [Maurice Beijk] RENTMEESTER2050

Wij zijn FAN. Steun dit project! Hoe: KIJK HIER
Elke bijdrage wordt gewaardeerd.

De sponsorbijdrage kan worden overgemaakt naar NL21RABO0161995691 t.n.v. Stichting RIBO o.v.v. ‘sponsorbijdrage Praktijkcentrum’.

Alles over de nieuwbouw in dit ARTIKEL in Bouwen in het Oosten

Bouwbedrijf Markslag MK Houtbouw en Bouwcenter Nobel bouwen mee aan het restauratie- en innovatielab.

inspireren