#064 Het Holodeck is een Eindeloze Wereld [RE:]

Met Roelof Terpstra en Bart Kok [Connec2]

Deze podcast is een [RE:]UPLOAD van onze eerste BOUW BELOFTE opname met Bart Kok en Roelof Terpstra op 22-04-2021 [ON AIR op 27-05-2021] Toen actueel en vandaag meer dan ooit. Lees de samenvatting van de opname op 22-01-2021 aangevuld met opmerkingen en commentaar van Bart en Roelof anno vandaag [ klik HIER ]

DIGITALE TRANSFORMATIE IN ACTIE Bart en Roelof namen ons toen mee in de mogelijkheden van X-Reality. Alles wat zij doen gaat over communiceren. Connec2 is hiervoor hét digitaal platform. Een virtueel ‘kantoor’ waar je als bedrijf op je eigen manier kunt werken, content maken voor jezelf of samen met anderen.

ZAKELIJKE METAVERSE  Het verschil met 2021 is dat met de komst van de Quest 3 (oktober 2023) en de Apple Vision Pro (januari 2024) dit naar een nog hoger niveau wordt getild. Met deze nieuwe technologie kun je de virtuele content zelfs mixen met de echte wereld, wat het vaak nog meer tot de verbeelding laat spreken. Bouwers gebruiken het platform en de tools om bij projecten ruwbouwopties te visualiseren. Waterschappen om een design review te doen van een nog te bouwen gemaal. Bij grote projecten kan in de voorfase tijd bespaard worden om tot een definitief ontwerp te komen. Ook zien deelnemers van elkaar hoe zij dingen verschillend doen en kunnen zo met en van elkaar leren.

De mogelijkheden op het platform zijn eindeloos. Hier kun je alles doen wat je wilt. Je gaat naar het holodeck en dat is een eindeloze wereld. Is dit het begin van een zakelijke Metaverse of zitten we er al volop in?

Connec2

inspireren