Virtueel Vragenuur – De gevolgen van het coronavirus voor bouwcontracten

De gevolgen van het coronavirus voor bouwcontracten. Met Robert de Vries - KienhuisHoving. Het coronavirus heeft en zal ook in de bouw grote gevolgen hebben. Kan de branche voldoen aan gemaakte afspraken en verplichtingen?

DE GEVOLGEN VAN HET CORONAVIRUS VOOR BOUWCONTRACTEN

Wat als de boel stagneert, afgesproken termijnen worden overschreden, het werk wordt stilgelegd, een gepland project ‘on hold’ wordt gezet of wordt afgeblazen? Hoe is dit juridisch geregeld en hoe gaan we hiermee om?
Wie is verantwoordelijk en aansprakelijk voor geleden schade? Kunnen we zaken doorschuiven en verplichtingen nakomen na deze crisis? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen?

VRAGENUUR MET ROBERT DE VRIES
Robert de Vries, advocaat bouwrecht, vastgoed en projectontwikkeling bij KienhuisHoving advocaten en notarissen, ging hierover samen met ons op 01-04 virtueel.

Het ging over wettelijke kaders, redelijkheid en billijkheid, onvoorziene omstandigheden, zorgplicht en goed werkgeverschap, overmacht en contractueel evenwicht.

Over lopende zaken en nieuwe. Over communiceren, samen met de opdrachtgever de vinger aan de pols houden, overleg en onderhandelen, vooruitkijken en aanpassen.

En ook over scenario’s, wat als, wat nu en straks, verwachtingen. De moed er in houden, elkaar vasthouden en ruimte geven om te wennen aan deze nieuwe situatie, je draai te vinden, digitale kantoorborrel, rust creëren en overzicht houden.

Met:
BDC Architecten, BINX Smartility, De Groot Vroomshoop, DWA, KLeissen, XPERTInControl.
Zie het verslag van dit vragenuur door Margreet Koster (Text&Event) Corona en Bouwcontracten

inspireren