THE DEEPER DIVE. THE NEXT BIG THING IN ENERGY. HOW MICROGRIDS ARE TAKING OVER THE WORLD (PART 2)

WEBINAR OP 29-09-2020. LIFE VANUIT STUDIO STREAM IN UTRECHT. Over de opkomst van decentrale energienetwerken, oftewel microgrids. Follow-up van het webinar op 15-09

Energy storage is the holy grail in energy transition (Paul Vosbeek – CEO QuinteQ Energy)

Op 15-09 kwamen experts van wereldklasse op het gebied van duurzame energietransitie in Utrecht bij elkaar om te praten over hoe veerkracht en stabiliteit in energievoorziening en -opslag vergroot kan worden.
In de follow-up op 29-09 staat opnieuw de MICROGRID centraal. We werken de invalshoeken 1. Militair en Humanitair 2. Eilanden en Remote 3. Commercieel en Industrieel, verder uit.
Start: 12.45.

Dit doen we met Paul van der Heul (Militair en Humanitair), Leon Pullis (Eilanden en Remote) en Jillis Raadschelders (Commercieel en industrieel). Samen met een panel van deskundigen wordt per invalshoek ingezoomd op voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Aandachtspunten hierbij zijn het ontwerpen, ontwikkelen en installeren van microgrids als ook onder welke voorwaarden en omstandigheden microgrids zinvol en effectief zijn.
Moderator is Margien Storm van Leeuwen. Paul Vosbeek kijkt terug op het webinar op 15-09 en presenteert een samenvatting en conclusies.

Meedoen is gratis. INFO en de ‘Sign Up Button in de Programma-Flyer The Deeper Dive. Voertaal is Engels.

QuinteQ Energy ontwikkelt vliegwieltechnologie voor energieopslag in microgrids. Dit doen ze in samenwerking met Thales, Saxion en Universiteit Twente. De BouwKlup is supporting en service partner. Accent hierbij ligt op het ontwikkelen van civiele en industriële toepassingen en het zoeken en selecteren van potentiële afnemers en eindgebruikers voor deze technologie. De Siers Groep (evenals Thales lid van de BouwKlup) werkt ook mee aan dit project. De ontwikkeling hiervan wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van OP Oost en de Europese Unie.

Kijk voor de  ‘recap’ van het webinar (Part 1):  https://www.youtube.com/watch?v=3ZMHQszi1ZY&t=1s

Meer informatie: www.quinteqenergy.com/theproject/events

inspireren