BouwKlup Award 2017 ‘Ocean’s Beauty’ naar StoneCycling. Uitreiking beeldje op 30 november 2017

1

Op 22 juni organiseerden we ‘Nieuwe Haring in Bedrijf 2017’. Drie bedrijven - StoneCycling, Feeding the City en De Middelste Molen - gaven een presentatie over circulaire en innovatieve producten en inzichten. Tussendoor was er ruimte voor het happen van de nieuwe haring. StoneCycling won. De BouwKlup Award 'Ocean's Beauty' was nog in de maak. Die is nu klaar. Jasper Brommet zal de prijs op 30 november namens StoneCycling in ontvangst nemen. De volgende editie van 'Nieuwe Haring in Bedrijf' is op donderdag 21 juni 2018.

StoneCycling, uitvinder van de ‘WasteBaseBrick’ werd uiteindelijk winnaar. De BouwKlup Award is het beeldje ‘Ocean’s Beauty’ gemaakt door Anton ter Braak. De jury bestond uit Casper Jansen van de Haldu Groep, Chantal Knoef van Knoef Druk & Print en Theo Reitsema van Reitsema & Partners. Zij beoordeelden de inzendingen vooral op innovatie en toekomstige businesskansen

Het bedrijf ontwikkelde een baksteen van (bouw)sloopafval, die gemaakt wordt door gebruikte materialen tot gruis te vermalen. Dit gruis wordt tot kleimassa verwerkt om nieuwe stenen van te bakken. De komende periode richt de afdeling R&D van StoneCycling op de verdere verduurzaming van het product. Inmiddels zijn de eerste woningen en gebouwen met deze bakstenen gebouwd en zijn diverse projecten in ontwikkeling. StoneCycling is ook al in andere landen actief, zoals Luxemburg en richt haar pijlen nu op het Verenigd Koninkrijk. Want ook mondiaal is er veel belangstelling voor de bijzondere baksteen, die inmiddels in vele kleuren en uitvoering geproduceerd wordt.

Een innovatief en duurzaam product, dat veel waardering vond bij de jury. Zoals Reitsema het samenvatte: “StoneCycling lost echt een probleem op.”

Lees alles hierover in Het Verslag – Nieuwe Haring in Bedrijf 2017

inspireren