Een Cirkel heeft een eigen omloopbaan. Circulair ontwerpen en ondernemen.

1

Event met Jan Leyssens (Designer en oprichter van Regenerative DesignMede. Oprichter van Full Circle) en Onno Dwars (Commercieel directeur Ballast Nedam Development). Datum: Donderdag 09-11 Tijd: 16.00 - 20.30 Bij: Brasserie Uit, Schild 3, 7461 DD in Rijssen.

Jan Leyssens over:
Het circulaire speelveld, trends, ontwikkelingen en initiatieven.
Ontwerpen is een proces, vanuit en met mensen. Scenario’s voor de toekomst ontwikkelen en aanbieden. Wat nodig is en wat kan is afhankelijk van voor en met wie we dit doen, de context, het materiaal en de locatie
Circulariteit is nog vooral een theoretisch model. We zijn aan het experimenteren. Overheid, kennisinstellingen en ondernemers moeten daar samen ruimte voor maken. We moeten van pilot naar mainstream. En dit zo organiseren dat ook de kleinere speler meedoet.

‘Ontwerpen begint met weten wat we nog niet weten’ (Jan Leyssens)

Onno Dwars over:
De praktijk. Waarom en hoe doen we dit.
Ballast Nedam heeft de 17 doelen van de VN ondertekend, dit i.c.m. met het statement om enkel nog gasloos te bouwen zetten wij de eerste stap naar een circulaire maatschappij. Een circulaire maatschappij is nog ver, maar dat betekent ook nog heel veel kansen zijn. Mobiliteit, voedsel, grondstoffen maar ook eenzaamheid raar genoeg kan een andere kijk krijgen. Circulair ondernemen gaat over het leven zelf. We willen plekken ontwikkelen om van te houden

‘Wij geloven in mensen, mensen als onderdeel van een ecosysteem. De gebouwde omgeving staat aan de vooravond om ontdekt te worden als grote motor van een welvaartsmaatschappij naar een welzijnsmaatschappij.
Geloof in je eigen ambities en ga het doen!’ (Onno Dwars)

Meedoen? Voor leden gratis. Als introducee € 39,-. Geen lid en meedoen € 65,-.
Aanmelden: mail s.v.p. naar ad@debouwklup.nl.
Graag uiterlijk op 6 november.

Lees de flyer

inspireren